Tervezési projekt

A Bexel Manager az építési projekt kezdetétől fogva segít Önnek
  • a tervezési dokumentáció áttekintésében,
  • a modellek ellenőrzésében,
  • az ajánlatok előkészítésében,
  • a látványos megjelentítésben az ügyfelek számára.

Terv felülvizsgálat

A projektdokumentáció áttekintése, felülvizsgálata a Bexel Manager hatékony funkcióival egyszerűvé válik. A különböző szoftveres eszközök lehetővé teszik az épületmodell elemeinek felülvizsgálatát és összehasonlítását.
Az eltérések észlelésére és jelentések készítésére speciális vizualizációk szolgálnak. Nincs többé 1000 rajz 1000 ellentétes információval, egy modellt néz, vizsgál és módosít mindenki és bbeől nyeri ki a szűkséges információt, így a rajzot is.
Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: Modell felülvizsgálat

Ütközésvizsgálat

A fejlesztő cég által szabadalmaztatott ütközés-motor segítségével könnyen azonosíthatja az épületelemek közötti ütközéseket. A változók széles köre alapján szűrje le és csoportosítsa az ütközéseket különféle kritériumok alapján, majd a kapott eredményt jelenítse meg jól értelmezhető módon, ahol a környzetéből kiemelkedik az ütközési probléma.
Egyéni ütközés-észlelési szabályokat és feladatokat hozhat létre, amelyek az Ön igényeinek legjobban megfelelnek. Létrehozhat és exportálhat egyedi ütközés-észlelési jelentéseket a projekt problémás részeinek egyszerű áttekintésre és a szűkséges döntések meghozatalához.
Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: Ütközésvizsgálat részletek

Mennyiségkigyűjtés

A 3D BIM egyik nagy előnye, hogy nem kell a mennyiségi kigyűjtést kézzel elvégezni. Az átfogó, automatizált kigyűjtő motort használhat az egyedi modell-alapú mennyiség kigyűjtéshez. Generáljon és exportáljon mennyiségi, elszámolási jelentéseket különböző stílusokban a modell megjelenítésével.
Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: Mennyiségkigyűjtés

Változáskövetés

Könnyebbé válik a javasolt változtatások szükségességének felmérése és értékelése. Össze tudja hasonlítania korábbi verziókat az új alternatívákkal, azonnal információt kaphat a becsült költségek változására és a megvalósítási időkre gyakorolt hatásáról. Kezelje a szoftverrel az építkezés váratlan/egyedi tevékenységeit és költségeit, és integrálja azokat a projektbe.
Csökkentheti a projekt határidő csúszásokat, az építőanyag hulladékot és a költségvetés túllépését, ezzel biztosítva a szoftver használat profitabilitását.
Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: Változáskövetés

Ajánlatkészítés

Integrálja a fontos ajánlattételi és az ajánlaticsomag folyamatokat olyan módszerekkel, amelyek biztosítják, hogy az összes releváns munkadarabot pontosan kezeljék, hiányok és párhuzamosságok nélkül. A mennyiségkigyűjtés generálása a szoftverbe be van építve, ami fokozott pontosságot eredményez. Dokumentumkezelő rendszer kezeli az összes pályázati dokumentációt, ahhoz az érintett felek számára folyamatos elérhetőséget biztosít.
A dokumentáció formátuma tetszőlegesen testreszabható, illetve Excelben a listák tovább fejleszthetők.
Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: Ajánlatkészítés

Projekt megjelenítés

Az intelligens, valós idejű navigációval, intuitív és felhasználóbarát felülettel nyújt segítséget a BIM szoftver az integrált modell megjelenítésre. Fedezze fel a speciális megjelenítési módokat, mint nézet, metszet stb. Mutassa be modelljét animációkkal - átrepülés, keresztül sétálás és más speciális szolgáltatás segítségével.
Sok ingyenes BIM megjelenítő van, de Bexel Manager-ről elmondható, hogy megéri a pénzét, hiszen kiemelkedően felhasználatbarát és gyors.
A navigációt szint térkép segíti, ahol látszik, honnan nézzük a modelünket és térképen mozgatva is tudjuk definiálni a legjobb nézetet.
Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: megjelenítés

További tulajdonságok

BCF, IFC formátum

Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: BCF formátum
Program alapja, hogy kezeli az IFC fájlok a mindenféle verzióját. A Bexel Manager képes együttműködni BIMCOLLAB platformmal és exportálja és importálja a BCF fájlokat.

Elemek megosztása

Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: Elemek megosztása
Jelentő segítség, ha tervező egy külön ütemezendő elemet egyben modelezett meg, hogy kézi vagy automatikus megosztása lehetséges a modellben.

Adategyesítés és megosztás

Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: Adategyesítés és megosztás
Együttműködés az összes érdekelt féllel az intelligens információ megosztás elérése érdekében.

Mérőeszközök

Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: Mérőeszközök
Mérje meg az elem méretét, távolságát vagy magasságát a modellben.

Okos készlet kezelés

Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása:
Különböző készleteket (SET) határozhat meg, amellyel hierarchiát képezhet, illetve bármely funkciónál felhasználhatja és okossá teheti.

Egyedi felosztások

Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: felosztások
Szűrje le, csoportosítsa és jelenítse meg a modell elemeit különböző kritériumok alapján.

Textúra kezelés

Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: Textúra
A 3D BIM megjelenítésben nemcsak színeket, hanem különböző anyag textúrák használhat. Vigyen fel különböző textúrákat a BIM modellre közvetlenül a BEXEL Manager a textúra szerkesztőjével és a szoftver valósághű megjelentését biztosít.

Animáció

Építési projekt tervezést támogató 3D BIM szolgáltatása: Animáció
Készítsen, mentsen és exportáljon nézőpontokat, jeleneteket és animációkat. Repüljön végig a virtuális drónnal az épület felett, segítse elő a jobb megértést, kommunikációt.

Bemutató videó elemzésre

Miért velünk?

A K-ép Stúdió portfóliója és közel 30 éves tapasztalata egyedülálló tudásbázist kínál partnereinknek:

  • Cégünknek az épület teljes életciklusára van megoldása, tapasztalata a teljes építőipari vertikumon, így Bexel megoldást is be tudja illeszteni az ön folyamataiba, akár kivitelező, akár tervező, akár beruházó.
  • Részt vett számos óriásprojektben tanácsadóként, beszállítóként, így a piacon egyedülállóan komplex rálátása van az építőipari folyamatokra a koncepció készítéstől a lebontásig.
  • A digitális átállás élharcosa, a cég vezetője a Magyar Építéstechnika digitális átállás rovatát szerkeszti.
  • Több mint negyedszázad pénzügyi eredményei bizonyítják a cég stabilitását.
Bemutató kérő
Építési projektek menedzseléshez való Bexel Manager 5D BIM költséggazdálkodási program funkciója: Projekt költségek kontroll